Varjenje/rezanje

Obločno varjenje Točkovno varjenje Lasersko varjenje Rezanje

Varjenje/rezanje

Obločno varjenje

MOTOMAN predstavlja posebne robote za varjenje, visokokakovostne pozicionerje in sisteme portalov ter posebne, vrhunske rešitve po meri stranke.

Neprekosljiva tehnologija z več roboti podjetja MOTOMAN, ki prek krmilnika popolnoma sinhronizira do 8 robotov (ali do 72 osi), uporabnikom zagotavlja mnoge prednosti: 

Manj popačena oblika zaradi varjenja, krajši časi ciklusov in programiranja, možnost »jigless« varjenja, večja učinkovitost in zelo prilagodljiv sistem varjenja. 

Industrijski roboti so opremljeni z integriranim kompletom cevi, ki so speljane skozi zgornje dele robotske osi. S tem ni dosežen le boljši dostop do pritrdišč, ampak je tudi znatno podaljšana življenjska doba kompletov cevi.

Proizvodnja peči na drva; dva robota MOTOMAN delata skupaj z rotacijskim pozicionerjem, ki je krmiljen s servopogonom in ima dvojno postajo. Dve peči sta vpeti na vpenjalni pripravi, medtem ko na drugi strani pozicionerja dva robota varita peč. Robota in pozicioner so del enojnega robotskega krmilnega sistema.

Koristi:

 • Izjemno povečanje produktivnosti, zaradi koncepta celice z dvojnim robotom in pozicionerjem z dvema postajama.
 • Izboljšana in dosledna kakovost.
 • Zmanjšana odvisnost od ročnega dela.

Robot YASKAWA MOTOMAN, ki tehta 165 kg in ima vgrajeno notranje ožičenje, vari avtomobilski sklop. 

Koristi:

 • Povečana produktivnost
 • Izboljšana kakovost
 • Zmanjšana odvisnost od ročnega dela.

Točkovno varjenje

Če je pri točkovnem varjenju potrebna varilna pištola s kompletom za povečanje moči, ki lahko tehta več kot 100 kg, je čas za vpoklic industrijskih robotov, ki pri tem opravilu še posebej blestijo.

Za proizvajalce z velikimi količinami proizvedenih izdelkov, ki morajo izvesti na tisoče točkovnih varjenj na izmeno, je čas varilnega ciklusa ključnega pomena. Robot za točkovno varjenje Motoman lahko postavi varilno pištolo na njeno mesto izjemno natančno in hitro, s tem pa preskoči ključne sekunde v času varilnega ciklusa in tako poveča produktivnost. 

Serija robotov ES Motoman je posebej zasnovana za zagotavljanje neprekosljive zmogljivosti in zanesljivosti pri zapletenih načinih uporabe točkovnega varjenja.

Rezanje

Roboti so popolna izbira za različne aplikacije z rezanjem. Ne glede na to, ali gre za rezanje z laserjem, plazmo ali vodnim curkom, ti procesi omogočajo rezanje zapletenih obrisov pri številnih različnih delih in tako zagotavljajo izjemno prilagodljivo delovanje.

Odlična natančnost robotskega sistema in njegova sposobnost sledenja poti omogočata dosledno natančne rezultate v treh dimenzijah, pri čemer je prilagodljivost večja od prilagodljivosti mnogih drugih rezalnih strojev. Enojni robotski sistem MOTOMAN je mogoče uporabiti tudi za več opravil, kot so rezanje, varjenje in poobdelava, kar skrajša celotni čas ciklusa in hitro poveča produktivnost.

Ta robot MOTOMAN med postopkom proizvodnje trupa kitare podaja hrastove deske skozi tračno žago.

Koristi:

 • Izboljšana produktivnost
 • Izboljšana kakovost
 • Manj izmeta
 • Zmanjšana odvisnost od ročnega dela.
 • Ustvarjanje varnejšega delovnega okolja.

Ujemajoči se izdelki