Rokovanje in manipulacija z izdelki/Sestavljanje

Nanos z doziranjem Strega strojev. Obdelava izdelkov Strega stiskalnic

Rokovanje in manipulacija z izdelki/Sestavljanje

Rokovanje in manipulacija z izdelki

Roboti za rokovanje in manipulacijo z izdelki se uporabljajo za premikanje, podajanje ali odklop delov ali orodij na določeno mesto ali z njega ali za prenos delov z enega stroja na drugega. Proizvodna podjetja po vsem svetu v svoje sisteme vgrajujejo robote za rokovanje in manipulacijo z izdelki zaradi njihove hitrosti, natančnosti in stroškovne ugodnosti. V primerjavi z ročnim rokovanjem in manipulacijo z izdelki, roboti zagotavljajo dosledno standardno kakovost in visoko raven ponovljive natančnosti. 

Industrijski roboti, od katerih imajo mnogi vgrajeno tehnologijo vida ali drugo opremo, razbremenijo tovarniške delavce utrudljivih in dolgočasnih opravil na proizvodni liniji, kar vodi k povečani produktivnosti in kakovosti izdelkov.

Roboti odpravljajo čas, izgubljen zaradi izpada strojev, zmanjšujejo stroške dela in omogočajo visoko donosnost naložb. Poleg tega lahko delajo 24 ur na dan vse leto.

Podjetju IKEA 18 robotov Motoman omogoča, da lahko komplet sestavljenih, plosko pakiranih knjižnih polic Billy proizvede vsakih šest sekund. To je 40.000 enot na teden.

Rešitev z roboti pomaga tudi znižati stroške proizvodnje za 20 %. V tem videu so prikazani različni načini uporabe pri rokovanju in manipulaciji ter paletiranju.

Strega stiskalnic

Zaradi modularne zasnove programa in sistema menjalnika prijemala je uvedba sistema v obratu zelo prožna in jo je mogoče prilagoditi hitro spreminjajočim se zahtevam proizvodnje. 

Sistem tipal omogoča visoko kakovost in zahtevano zaščito proti napakam strojev, procesnim napakam, odpadkom itn., s čimer zagotavlja enako rokovanje z vsakim obdelovancem. Različica za obrat je odvisna od velikosti in teže sestavnega dela. V skladu s tem so izbrani roboti iz serij ES MOTOMAN in HP MOTOMAN. 

V tem videu sta dva robota MOTOMAN uporabljena za brezhibno avtomatizacijo pri izsekovalnem stroju Amada EMZ 3610 PDC in stiskalnici Amada HFE 100.25. 

Koristi:

  • Izboljšana učinkovitost
  • Zaradi programske opreme za programiranje MotoBend MOTOMAN so primerni za majhne serije.
  • Zmanjšana odvisnost od ročnega dela

Sestavljanje

Industrijski roboti imajo lahko vgrajeno tehnologijo vida ali drugo opremo, kar razbremeni tovarniške delavce utrudljivih in dolgočasnih opravil na proizvodni liniji ter vodi k povečani produktivnosti in kakovosti izdelkov.

Roboti odpravljajo čas, izgubljen zaradi izpada strojev, in omogočajo visoko donosnost naložb. Poleg tega lahko delajo 24 ur na dan vse leto. 

Ta video prikazuje različne vrste robotov MOTOMAN, kot so tradicionalni šestosni robot z zglobno roko, robot SCARA in dvo-ročni robot, pri delu v različnih načinih sestavljanja elektronskih sestavnih delov, vključno z naslednjim:

  • sestavljanje tiskanih vezij
  • Spajkanje
  • sestavljanje kablov