Inovacije

MOTOMAN HC10
MOTOMAN HC10

Kolaborativni robot

Kolaborativni robot MOTOMAN HC10 ima 6 osi, njegova dovoljena obremenitev pa znaša 10 kg.

Tehnologija za omejevanje moči in sile, z zaustavljanjem robota v primeru stika, zagotavlja varnost upravljavcev.

MOTOMAN HC10

Watch the video

 

 

CSDA10F
CSDA10F

Dvo-ročni roboti

Da pri popolnoma avtomatiziranih procesih sestavljanja dosežejo prilagodljivost, ki je podobna kot pri človeku, imajo dvo-ročni roboti 15 osi. To je najboljši način za kopiranje delovanja človeške roke in rame, procesi sestavljanja pa so zato hitrejši in natančnejši.

Oglejte si video.

MS80W
MS80W

Lahka konstrukcija in energijska učinkovitost.

Še lažji in energijsko bolj učinkoviti roboti omogočajo dvig učinkovitost ter posledično dvig dodane vrednosti že pri malih ter srednje velikih serijah. Razvoj lahkih prijemal in pištol za točkovno varjenje znatno pripomore k zmanjšanju porabe energije in stroškov celotnega sistema. Z učinkovitim programiranjem in optimizacijo procesov smo energijsko učinkovitost izpilili do popolnosti.

Oglejte si video.

Kinetiq teaching
Kinetiq teaching

Sodelovanje med človekom in strojem

Upravljavci in roboti sodelujejo z roko v roki – vse v korist ljudi. Robot prevzame nase opravila, ki so povezana z varnostjo pri delu. Varnostni sistemi, kot so varnostne ograje, varovala in varnostna nadzorna tipala, ki ločujejo osebje od nevarnih predelov, niso več potrebni. Zato osebju ni več treba izvajati pogosto ponavljajočih se in posebej napornih del, kakovost delovnih korakov pa ostaja dosledna.