Politika zasebnosti

Izjava o varstvu podatkov

Najlepša hvala za obisk naše spletne strani. Varstvo vaših osebnih podatkov jemljemo zelo resno in si zato prizadevamo, da vam ne ponudimo le privlačne spletne ponudbe, ampak da ob tem vedno zagotovimo tudi  pravico do vaše informacijske samoodločbe.

Kot uporabniku naše spletne strani pripisujemo varstvu vaše zasebnosti najvišji pomen in se pri obdelavi osebnih podatkov držimo postopkov, ki nam ga nalagajo veljavni pravni predpisi. Kot odgovorni za obdelavo smo izvedli številne tehnične in organizacijske ukrepe, da bi zagotovili dosledno varovanje osebnih podatkov, ki se obdelujejo zavoljo spletne prisotnosti. Vendar, ker je internetni prenos podatkov podvržen splošnemu tveganju varnostne ranljivosti, popolne zaščite ni mogoče vedno zagotoviti. Iz tega razloga vsaki osebi pripada možnost, da nam osebne podatke posreduje po alternativnih poteh, na primer preko pošte.

1. Odgovorni za obdelavo

YASKAWA Europe GmbH
Hauptstraße 185
65760 Eschborn/T.
Nemčija

Telefon: +49 6196 569 300
Telefaks: +49 6196 569 398

E-pošta: info@yaskawa.eu.com

2. Zakoniti zastopnik

Manfred Stern, predsednik in izvršni direktor Yaskawa Europe, direktor

Poslovodstvo:

Norbert Gauß, predsednik, Drives Motion Controls Division, direktor
Bruno J. Schnekenburger, predsednik, Robotics Division, direktor

3. Informacijski pooblaščenec

g. Karsten Knappe
c/o DGI Deutsche Gesellschaft für Informationssicherheit AG
Kurfürstendamm 57
10707 Berlin
Nemčija

4. Namen obdelave

Osebne podatke, ki ste nam jih zaupali, uporabljamo izključno, da odgovorimo na vaša povpraševanja, da obdelamo naročila, ali da vam priskrbimo dostop do določenih informacij ali ponudb.

4.1. Piškotki

Piškotki so tekstovne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in omogočajo analizo vaše uporabe spletne strani. Zajamejo se na primer informacije o operacijskem sistemu, brskalniku, vašem IP-naslovu, predhodni spletni strani, ki ste jo obiskali, pa tudi datum in ure vašega obiska naše spletne strani. S piškotki lahko ugotovimo, do katerih spletnih strani se dostopa prednostno. S tem lahko vsebino na naši spletni strani bolje usmerimo k uporabnikom spleta in optimiziramo našo ponudbo. Poleg tega te informacije služijo temu, da vas ob vašem naslednjem obisku naše spletne strani samodejno prepoznamo in vam olajšamo navigacijo. Piškotki na primer dovoljujejo prilagajanje spletne strani vašim interesom ali shranjevanje vašega gesla, da ponovni vnos ni več potreben.

Piškotkov se ne da uporabljati za zagon programov ali prenos virusov na vaš računalnik.

Uporaba naše spletne strani je mogoča tudi brez piškotkov. Če ne želite, da bo vaš računalnik ponovno prepoznan, lahko preprečite shranjevanje piškotkov na vašem trdem disku, tako da v nastavitvah vašega brskalnika izberete »Ne dovoli piškotkov«. Kako to deluje v posameznem primeru, prosimo preverite v navodilih za uporabo pri proizvajalcu vašega brskalnika. Če piškotkov ne dovolite, lahko to vpliva na funkcijske omejitve naše ponudbe. Piškotke, ki so že nameščeni na vašem računalniku, lahko kadarkoli izbrišete.

Alternativno lahko vaš brskalnik nastavite tako, da bodo piškotki blokirani z našo domeno. To se zgodi s pomočjo piškotkov Opt-out.

Opozarjamo, da za slednje piškotkov Opt-out ne smete izbrisati, dokler ne želite izpisa meritvenih vrednosti. Ko ste v brskalniku izbrisali vse vaše piškotke, morate ustrezen piškotek Opt-out ponovno namestiti.

4.2. Novice

Z novicami vas v rednih razmikih obveščamo o nas in naši ponudbi.

Če želite prejemati novice, potrebujemo od vas veljaven naslov e-pošte in informacije, ki nam dopuščajo preverjanje, da ste vi dejanski uporabnik navedenega naslova e-pošte oz. da se imetnik le tega strinja s prejemanjem novic. Drugi podatki se ne zajemajo. Ti podatki bodo uporabljeni samo za pošiljanje novic in ne bodo posredovani tretjim organizacijam. Zajeti podatki niso primerjani s podatki, ki so bili po možnosti zajeti preko drugih komponent naše spletne strani.

S prijavo na naše novice shranimo vaš IP-naslov in datum prijave. Ta podatek se hrani samo za namene preverjanja v primeru, da tretja organizacija zlorabi naslov e-pošte in se brez vedenja upravičenca prijavi na prejemanje novic.

Vašo privolitev za shranjevanje podatkov, naslova e-pošte, kot tudi njegovo uporabo za pošiljanje novic lahko kadarkoli prekličete. Preklic se lahko izvede preko navedenih kontaktnih možnosti.

4.3. Sledenje novicam

Naše novice vsebujejo t.i. »Web Bugs«, na podlagi katerih lahko prepoznamo, če in kdaj je bil naslov e-pošte odprt, ter katerim povezavam v naslovu e-pošte je personaliziran uporabnik sledil. 

Te podatke shranimo, da naše novice prilagodimo željam in interesom  naših prejemnikov. Tako pridobljeni podatki se uporabljajo zato, da lahko personalizirane novice pošljemo konkretnemu prejemniku.  

Za vašo privolitev, ki se na to nanaša, vas prosimo na našem spletnem mestu.

S preklicem privolitve za prejemanje novic, se prekliče tudi privolitev za predhodno omenjeno sledenje.

4.4. Kontaktni obrazec

Na naši spletni strani vam nudimo možnost, da z nami stopite v kontakt preko naslova e-pošte in/ali kontaktnega obrazca. V tem primeru se podatki ustvarjeni s strani uporabnika shranijo. Vaš naslov e-pošte uporabljamo za obdelavo vašega povpraševanja, kot tudi za možna vprašanja povezana s tem. Vaši podatki se naposled zbrišejo, v kolikor niste privolili v nadaljnjo obdelavo in uporabo le teh. Poleg tega se zbrani podatki ne primerjajo s podatki, ki  so bili po možnosti zajeti preko drugih komponent naše strani.

4.5. Google Analitika

Naša spletna stran uporablja Google Analytics, storitev za spletno analizo, podjetja Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA.

Google Analytics uporablja tako imenovane »piškotke«. To so tekstovne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in omogočajo analizo vaše rabe spletne strani. Zajamejo se na primer informacije o operacijskem sistemu, brskalniku, vašem IP-naslovu, predhodni spletni strani (URL posredovalca), ki ste jo obiskali, pa tudi datum in ura vašega obiska naše spletne strani. Informacije o uporabi naše spletne strani ustvarjene s to tekstovno datoteko, se prenesejo na strežnik Google v ZDA ter se tam shranijo. Google bo te informacije uporabljal, da bo ovrednotil vašo uporabo naše spletne strani, da bo sestavil poročila o aktivnosti naše spletne strani za upravljavca te strani in opravil ostale storitve, povezane z uporabo spletne strani in uporabo spleta. V kolikor je to zakonsko predpisano, ali če te podatke po naročilu Googla obdelujejo tretji, bo Google te informacije posredoval tudi tretjim. Ta uporaba poteka anonimno ali psevdonimno. Podrobnejše informacije o tem najdete neposredno pri Googlu.

Več informacij o ravnanju s podatki uporabnikov pri Google Analytics najdete v Googlovi izjavi o varstvu podatkov: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=sl.

4.5.1. Vtičnik brskalnika

Shranjevanje piškotkov lahko z ustrezno nastavitvijo programske opreme vašega brskalnika preprečite; opozarjamo pa vas na to, da v tem primeru mogoče vseh funkcij te spletne strani ne boste mogli uporabljati v polnem obsegu. Poleg tega lahko zajemanje podatkov, ki so bili ustvarjeni s piškotki in se nanašajo na vašo uporabo spletne strani (vključno z vašim IP-naslovom), do Googla, pa tudi obdelavo teh podatkov s strani Googla preprečite, tako da naložite in namestite vtičnik brskalnika pod sledečo povezavo: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.

Dodatno ali kot alternativa k dodatku za brskalnik, lahko sledenje s strani Google Analytics na naši spletni strani prekinete, tako da odprete sledečo povezavo. Deaktivacija Google Analytics (javascript:gaOptout()) Ob tem se na vašo napravo namesti piškotek Opt-Out. S tem bo v prihodnje zajemanje s strani Google Analytics za to spletno stran in ta brskalnik preprečeno, dokler bo piškotek ostal nameščen v vašem brskalniku.

4.5.2. IP-anonimna funkcija

Na tej spletni strani uporabljamo funkcijo »IP-anonymization«. V tem primeru bo vaš IP-naslov s strani Googla skrajšan in anonimen že znotraj držav članic EU ali drugih pogodbenih držav v okviru sporazuma Evropskega gospodarskega prostora. Samo v izjemnih primerih bo celoten IP-naslov prenesen na Google strežnik v ZDA in skrajšan tam.

4.6. Google Dodatki

Naša spletna stran uporablja »Google Conversion Tracking«. »Google Conversion Tracking« je storitev podjetja Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043 ZDA. 

Če ste na našo spletno stran prispeli preko oglasa, ki ga je posredoval Google, se strani Google Adwords na vaš računalnik namesti piškotek. Piškotek za Google Conversion Tracking se namesti, če uporabnik klikne na oglas, ki ga je posredoval Google. Tem piškotkom preteče veljavnost po 30 dneh in ne služijo vaši osebni identifikaciji. Če obiščete določene strani na naši spletni strani in ta piškotek še ni potekel, lahko mi in Google prepoznamo, da ste kot uporabnik kliknili na oglas posredovan s strani Googla in bili preusmerjeni na našo spletno stran. Informacije pridobljene s pomočjo piškotkov služijo Googlu za to, da izdela statistiko obiska naše spletne strani. S to statistiko ugotovimo skupno število uporabnikov, ki so kliknili na naš oglas in poleg tega še, katere strani na naši spletni strani so bile odprte s strani konkretnega uporabnika. Mi oz. ostali, ki oglašujemo preko »Google Adwords«, ne prejmemo nobenih informacij, s katerimi se lahko osebno identificira uporabnika.

Namestitev piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo vašega brskalnika, na primer nastavitve brskalnika, ki generalno dezaktivira samodejno nameščanje piškotkov, ali nastavitve, ki posebej blokira piškotke z domene »googleadservices.com«.

S tem povezano izjavo o varstvu podatkov podjetja Google prejmete pod sledečo povezavo: https://services.google.com/sitestats/sl.html.

4.7. YouTube

Naša spletna stran uporablja vtičnike strani YouTube, ki je upravljana s strani Googla. Upravljalec teh strani je YouTube, LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, ZDA. Če obiščete našo stran, ki je opremljena z vtičnikom YouTube, se vzpostavi povezava s strežniki YouTube. Ob tem se strežniku YouTube sporoči, katere naše strani ste obiskali.

Če ste prijavljeni v vaš račun YouTube, omogočate YouTube, da vašo aktivnost ob iskanju neposredno pripiše vašemu osebnemu profilu. To lahko preprečite, tako da se odjavite iz vašega računa YouTube.

Dodatne informacije o ravnanju s podatki uporabnikov najdete v izjavi o varstvu podatkov od Youtube, so na voljo na: https://www.google.de/intl/sl/policies/privacy/.

4.7.1. YouTube z razširjenim modusom varstva podatkov

Na naši spletni strani uporabljamo komponente (videe) podjetja YouTube, LLC 901 Cherry Ave., 94066 San Bruno, CA, ZDA, podjetja skupine Google Inc., Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA.

Ob tem uporabljamo možnost, ki jo YouTube daje na razpolago, »Razširjen modus varovanja podatkov«.

Če odprete stran, ki vsebuje umeščen video, se vzpostavi povezava z YouTube in ob tem se vsebina preko sporočanja vašemu brskalniku prikaže na spletni strani.

Glede na navedbe s strani YouTube, se v »Razširjenem načinu varovanja podatkov« na strežnik YouTube posredujejo le podatki, še posebej tisti, ki sporočajo katere spletne strani ste obiskali, ko si ogledujete video. Če ste istočasno prijavljeni v YouTube, se te informacije dodelijo vašemu uporabniškem računu pri YouTube. To lahko preprečite, tako da se pred obiskom naše spletne strani odjavite iz vašega uporabniškega računa.

Več informacij o varstvu podatkov pri YouTube je Google pripravil pod sledečo povezavo: https://www.google.de/intl/sl/policies/privacy/.

4.8. Registracija uporabnika

Nudimo vam možnost, da se na naši spletni strani registrirate. Osebni podatki, ki ste jih ob tem prostovoljno dali na razpolago, kot so ime, naslov, kontaktni in komunikacijski podatki, kot so telefonska številka in naslov e-pošte, se obdelujejo izključno za namene uporabe naših storitev.

Za obvestitev pri pomembnih spremembah, kot je na primer obseg ponudbe ali pri potrebnih tehničnih spremembah, uporabljamo naveden naslov e-pošte, ki ste ga navedli ob registraciji.

Prijavljeni uporabniki imajo možnost, da po potrebi podatke, ki so jih navedli ob registraciji, kadarkoli spremenijo ali jih izbrišejo. Na vašo željo jih lahko popravimo oz. izbrišemo, če temu ne nasprotujejo zakonske obveze za hranjenje. Prosimo da za to uporabite kontaktne podatke, ki so navedeni na tej spletni strani.

Z registracijo na naši spletni strani bo poleg tega shranjen vaš IP-naslov ter datum in ura vaše registracije. Kot zavarovanje z naše strani, to služi v primeru, da tretja organizacija zlorabi vaše podatke in se z njimi brez vaše vednosti registrira na naši spletni strani. Zbrani podatki se ne posredujejo tretjim organizacijam niti se ne primerjajo s podatki, ki jih lahko zabeležijo druge komponente našega spletnega mesta.

4.9. Podatki o strankah in pogodbah

Vaše osebne podatke obdelujemo samo, če je to potrebno za utemeljitev, vsebinsko oblikovanje ali spremembo pravnega razmerja (podatki o zalogi). Osebne podatke preko koriščenja naših spletnih strani (podatki o uporabi) obdelujemo samo, če je to potrebno, da vam omogočimo ali zaračunamo koriščenje te storitve.

4.10. Oglasi za delovno mesto/prijava preko spleta

Vaši prijavni podatki se obdelujemo elektronsko in z drugimi metodami z namenom, da se izvede postopek prijave. Podatke obdelujemo elektronsko še posebej takrat, ko naši organizaciji prijavne dokumente posredujete po elektronski poti, na primer preko e-pošte.

Če vaši prijavi sledi sklenitev pogodbe o zaposlitvi, lahko vaše posredovane podatke shranimo v vaši osebni mapi za namene običajnih organizacijskih in administrativnih postopkov, ob upoštevanju veljavnih pravnih predpisov.

4.11. Varnost prenosa podatkov

Za varnost prenosa podatkov, uporabljamo sodobne kodirne postopke (npr. SSL). Kodiran prenos podatkov prepoznate preko oznake »https://« na začetku vrstice v brskalniku.  Vaše zaupne informacije posredujte le ob aktiviranem SSL-kodiranju.

5. Pravna osnova za obdelavo osebnih podatkov

Vaše osebne podatke obdelujemo samo, če je to potrebno za utemeljitev, vsebinsko oblikovanje ali spremembo pravnega razmerja, če nam obdelavo osebnih podatkov predpisuje zakonsko določilo, ali če ste v to izrecno privolili.

6. Obdelava na podlagi upravičenih interesov

Zavoljo varstva ostalih upravičenih interesov nam je zakonsko dovoljeno, da osebne podatke obdelujemo, če interesi ali osnovne pravice in svoboščine prizadete osebe ne prevladajo.

7. Posredovanje osebnih podatkov tretjim osebam

Vaši osebni podatki so posredovani ali preneseni tretjim osebam samo, če je to potrebno za izvajanje pogodbe - še posebej posredovanje podatkov dobaviteljem glede naročil - ali za namen obračunavanja, ali če ste v to predhodno izrecno privolili.

Vaših podatkov ne posredujemo tretjim osebam – na primer za namene trženja – brez vaše izrecne privolitve.

Vsi zunanji ponudniki so obvezani upoštevati veljavne zahteve glede varstva osebnih podatkov.

Vaše podatke posredujemo na sledeče naslove:

Zunanji ponudnikiVrsta podatkov
Persis GmbH
(https://www.persis.de/)
Prijave pri YASKAWA Europe
salesforce.com Germany GmbH
(https://www.salesforce.com)
Kontaktiranje preko kontaktnega obrazca
Comspace GmbH & Co. KG
(https://gotethics.com)
Sistem za javljanje nepravilnosti »Compliance«
SoftDeCC Software GmbH
(https://www.softdecc.com/)
Programska oprema za rezervacije za šolanja

8. Posredovanje osebnih podatkov tretji državi ali mednarodni organizaciji

Osebne podatke, ki ste nam jih dali na razpolago, nameravamo posredovati v tretjo državo/mednarodni organizaciji YASKAWA Electric Corporation, Japonska, za registracijo in prijave v storitve, ki temeljijo na tehnologiji oblakov. V zvezi s tem opozarjamo, da v navezavi na to državo/organizacijo ni predložen noben sklep o primernosti s strani Evropske komisije.

Tretja država/mednarodna organizacija lahko preko primernih garancij/zavezujočih internih predpisov glede varstva podatkov izkaže primeren nivo zaščite podatkov. Kopije teh dokumentov so vam na razpolago, če zanje pisno zaprosite, ali preko povezave https://www.yaskawa.co.jp/en/privacy kjer imate vanje vpogled.

9. Trajanje hranjenja osebnih podatkov

Osebne podatke hranimo tako dolgo, dokler je to potrebno, da se izvede storitev, ki ste jo želeli ali ste zanjo podali soglasje, a le če ne obstajajo drugačne zakonske obveznosti, kot na primer trgovski in davčni roki za hranjenje.

10. Pravice vpletenih oseb

10.1. Dostop

Vseskozi vam pripada pravica do informacij o shranjenih podatkih vezanih na vas ali na vaš psevdonim. To vključuje tudi informacije  glede njihovega izvora, prejemnike, katerim so bili podatki posredovani, in namen obdelave podatkov. Glede tega, kot tudi glede dodatnih vprašanj na temo osebnih podatkov, se lahko vedno obrnete na nas preko naslova navedenega pod  "Imprint" na naši spletni strani.

10.2. Upravičenost

Pripada vam pravica, da od nas zahtevate, da napačne osebne podatke, ki vas zadevajo, nemudoma popravimo ali pa nepopolne podatke, ob upoštevanju namena obdelave, dopolnimo.

10.3. Brisanje

Brisanje shranjenih osebnih podatkov se izvede, če prekličete vašo privolitev za shranjevanje, ali če obdelavi vaših osebnih podatkov ugovarjate in če vodenje podatkov ne služi več namenu hranjenja ali hranjenje zaradi zakonskih določil ni več dopustno.

10.4. Omejitev obdelave

V kolikor pravilnosti osebnih podatkov, ki so o vas shranjeni, oporekate ali če osebne podatke potrebujete za uveljavitev, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov, ti pa nam istočasno niso več potrebni, lahko zahtevate omejitev obdelave osebnih podatkov.

Prav tako lahko obdelavo v obdobju, odkar vložite ugovor proti obdelavi, do odločitve o ugoditvi temu, omejite.

V primeru izvedene omejitve obdelave vaših osebnih podatkov, se ti ne bodo več nadaljno obdelovali.

10.5. Ugovor

V primeru, da vaše osebne podatke zaradi upravičenega interesa, tako z naše strani, kot tudi s strani tretje organizacije, obdelamo ali če je obdelava potrebna za opravljanje določene naloge, ki je v javnem interesu ali je izvedena zaradi uresničevanja javnega nasilja, imate zaradi razlogov, ki so podani iz vaše posebne situacije, pravico, kadarkoli podati ugovor zoper obdelavo.

V primeru ugovora vaših osebnih podatkov ne obdelujemo več, razen v primeru, da lahko dokažemo nujne razloge, vredne zaščite, ki vaše interese, pravice in svoboščine pretehtajo ali če obdelavo potrebujemo za uveljavitev, izvrševanje ali obrambo pravnih zahtevkov.

Pravica do ugovora velja na enak način za neposredno oglaševanje in z povezanim profiliranjem.

10.6. Prenosljivost podatkov

Pripada vam pravica, da osebne podatke, ki vas zadevajo in ste jih dali na razpolago, prejmete v strukturiranem, običajnem in strojno berljivem formatu in jih lahko posredujete drugi organizaciji.

Dodatno imate tudi možnost, da od nas zahtevate, da zadevne osebne podatke posredujemo neposredno drugi organizaciji, v kolikor je to tehnično izvedljivo.

11. Preklic

Pripada vam pravica, da že podeljeno privolitev kadarkoli prekličete. Preklic mora biti v pisni obliki. Zakonitost obdelave, ki je bila izvajana od privolitve do preklica, ostane nedotaknjena.

12. Pritožba na pristojnem nadzornem uradu

Pripada vam pravica, da na obdelavo vaših osebnih podatkov vložite pritožbo k nadzornemu organu.

13. Obdelava in shranjevanje osebnih podatkov

Našo spletno stran lahko načeloma obiskujete ne, da bi vam bilo treba posredovati kakršnekoli podatke o vas samih. S tem v zvezi ne shranjujemo nobenih osebnih podatkov. Opozarjamo pa vas, da v tem primeru ne boste mogli uporabljati vseh funkcij naše spletne strani v polnem obsegu. Da bi izboljšali našo ponudbo, analiziramo izključno statistične podatke, ki ne omogočajo vpogleda v informacije, ki se nanašajo na določeno osebo.

14. Samodejne odločitve

V okviru naše spletne strani se ne poslužujemo postopkov za samodejno iskanje odgovorov.

15. Sprememba namena pri obdelavi osebnih podatkov

Takoj, ko nameravamo osebne podatke nadalje obdelati za druge namene kot za tistega, za katerega so bili osebni podatki zajeti, vas pred samim pričetkom s tem tudi seznanimo.

16. Spremembe izjave o varstvu podatkov

Pridržujemo si pravico do sprememb naših varnostnih ukrepov in ukrepov za varstvo podatkov, v kolikor je to zaradi pravnega in/ali tehničnega razvoja potrebno. V teh primerih bomo ustrezno prilagodili tudi naše napotke za varstvo podatkov. Prosimo, da zavoljo tega vsakokrat upoštevate trenutno veljavno različico naše izjave o varstvu podatkov.

17. Vprašanja, pobude in pritožbe

V vsakem trenutku smo vam na voljo za odgovore glede obdelave vaših osebnih podatkov. O vprašanjih, na katera vam ta izjava o varstvu podatkov ni mogla odgovoriti ali glede dodatnih informacij, pobud ali pritožb, vas prosimo, da z nami stopite v kontakt preko navedenega naslova.

Alternativno se lahko z vprašanji vezanimi na direktive o varstvu podatkov obrnete neposredno na našega informacijskega pooblaščenca. Kontaktne podatke najdete pod točko 3 te izjave o varstvu podatkov.