New panel series

VIPA Controls has developed and designed two new panel series: cloudPanel and smartPanel, to take account of current and future developments in the visualization market. The Franconian automation specialist has consciously intensified its focus on future technologies such as Cloud, WebVisu and Co. The new panels will be presented at the SPS IPC Drives 2017 in Nuremberg and are expected to be available from stock at the beginning of 2018.

Read more about the new Panel series on vipa.com

Profesionalni paneli

Družina panelov na dotik VIPA je primerna za vse načine uporabe v tovarnah ter v procesni in gradbeni avtomatiki. Zaradi litega ohišja iz aluminija so paneli na dotik VIPA mehansko še posebej odporni. Z zaščito sprednje strani razreda IP65 te naprave lahko prenesejo tudi zahtevna industrijska okolja.

Velikosti barvnih zaslonov segajo od 5,7 palca TFT do 12,1 palca TFT. Zaradi kompaktne zasnove je panele na dotik VIPA mogoče uporabljati tudi na omejenem prostoru. Upravljati jih je mogoče v vodoravnem ali navpičnem položaju.

Več informacij o profesionalnih panelih poiščite na spletnem mestu vipa.com.

Paneli eco

Novi paneli serije ecoPanels strojnim in sistemskim inženirjem ponujajo popolnoma nove in privlačne možnosti za učinkovito vizualizacijo po privlačnih cenah: Raznovrstne možnosti uporabe. Serije ecoPanel ne odlikujeta le brezkompromisni zanesljivost in zmogljivost, ampak je občudovanja vredno tudi njeno neprekosljivo razmerje med ceno in zmogljivostjo. Seveda smo bili pozorni tudi na vzdržljivost in kakovost izdelkov. To smo med drugim dosegli s posebno konstrukcijo, ki omogoča delovanje brez ventilatorja in diska. Zato v enoti ni nobenih premikajočih se delov.

Paneli VIPA ecoPanels skupaj z Movicon Basic (neomejena licenca Basic polne vrednosti) ponuja neprimerljive prednosti. Programska oprema usmerja zmogljivo tehnologijo Movicon v poenostavljeni obliki v okolje za urejanje, ki je izjemno prijazno do uporabnika. Zato sta pri vsakem projektu mogoča znatno prilagajanje velikosti in povečanje zmogljivosti.

Več informacij o panelih eco poiščite na spletnem mestu vipa.com,

Panelni osebni računalniki

Kombinacija industrijskega osebnega računalnika, najnovejših funkcij za zmogljivost in panel na dotik s popolno sposobnostjo prikaza omogoča uporabniku, da visoko zmogljivost usmeri v kar najmanjši prostor. Najnovejša tehnologija procesorjev Atom podjetja Intel, velik vgrajen delovni pomnilnik in polna visoka ločljivost zaslona (Full HD) pri 21,5-palčnem panelnem osebnem računalniku so vrhunske lastnosti. Tako kot drugi paneli na dotik podjetja VIPA imajo tudi ti številne uporabne vmesnike. Predhodno nameščeni operacijski sistemi Windows Embedded Compact 7 ali Windows Embedded Standard 7 v svetu osebnih računalnikov predstavljajo vrhunec. Za vizualizacijo lahko izberete lastne programe ali, po izbiri, najnovejšo predhodno nameščeno vizualizacijo Movicon.

Več informacij o panelnih osebnih računalnikih poiščite na spletnem mestu vipa.com.

Vrstični prikazi

Vrstični prikazi se uporabljajo za upravljanje in spremljanje procesnih parametrov pri strojih, v obratih in zgradbah.

TD 03 – besedilni prikaz

Kompaktni besedilni prikaz TD 03 podjetja VIPA prek zaslona LCD z osvetljenim ozadjem kaže določena besedila sporočil. Prek membranskih tipk je mogoče nastaviti in spremeniti vhode in izhode ter procesne parametre. Konfiguracija sporočil in bloka parametrov se izvaja s čarovnikom TD-Wizard podjetja VIPA. Meni je mogoče izbrati v angleščini ali nemščini. Besedilni prikaz je zasnovan za uporabo v kombinaciji s centralnimi procesnimi enotami podjetja VIPA 11x, 21x, 31x, 51x in s centralnimi procesnimi enotami S7-300/400, ki jih je zasnovalo podjetje Siemens.

OP 03 – upravljavska plošča

Upravljavska plošča OP 03 podjetja VIPA je skupaj s centralnimi procesnimi enotami 11x, 21x, 31x, 51x podjetja VIPA in centralnimi procesnimi enotami S7-300/400 podjetja Siemens še posebej primerna za upravljanje in spremljanje načinov uporabe majhnega obsega. Na centralno procesno enoto je mogoče priključiti do sedem upravljavskih plošč, do dve centralni procesni enoti pa prek vmesnika MPI na upravljavsko ploščo OP 03. Za vodenje in obdelavo sporočil in podatkov o delovanju je na voljo uporabniški pomnilnik velikosti 256 kB. Načrtovanje projektov se izjava z orodjem OP-Manager podjetja VIPA ali orodjem ProTool podjetja Siemens.

CC 03 – modul Commander Compact

V modul VIPA Commander Compact CC 03 je vgrajena centralna procesna enota (CPU) v obliki programirljivega logičnega krmilnika, ki ga je mogoče programirati s programom STEP7 podjetja Siemens. Poleg uporabniškega pomnilnika velikosti 128 kB ima CPE program velikosti 16/24/32 kB in nalagalni pomnilnik velikosti 24/32/40 kB (odvisno od različice). Poleg tega je vgrajenih po 16 digitalnih vhodov in izhodov. Modul CC 03 je mogoče razširiti z do štirimi moduli 100V ali 200V (podprtih je 160 digitalnih vhodov/izhodov oziroma do 32 analognih vhodov/izhodov).

Več informacij o vrstičnih prikazih poiščite na spletnem mestu vipa.com.